GÜLLAÇ TARİFLERİ
Malzemeler:
- 300 gr. Güllaç
- Süt: 2 lt. (10 su bardağı) süt
- Şeker: 800 gr. (4 su bardağı) şeker
- 200 gr. çekilmiş ceviz, fındık ya da Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Süt, şeker ile kaynatılır. Amaç şekerin sütte erimesidir.
- Şekerli süt, el yakmayacak ısı düzeyine inmesi için dinlendirilir.
- Uygun ölçülerdeki tepsiye güllaç yapraklarının parlak yüzeyleri üste gelecek şekilde bir yaprak güllaç yerleştirilir.
- Üzerine ılık süt gezdirilir. Bu işleme güllaç ve süt bitene kadar devam edilir.
- (1 gün içerisinde tüketilecekse arasına arzuya göre çekilmiş ceviz, fındık veya Antep fıstığı ilave edilebilir.)
- Güllaç tatlısı 2 saat dinlendirilir. Üzeri ceviz, Antep fıstığı, fındık, nar, vişne veya çilek ile süslenerek servis edilir.
NOT: İsteğe göre gül suyu veya vanilya ilave edilebilir.