GÜLLAÇ TARİFLERİ
Malzemeler:

  • 300 gr. Güllaç
  • Süt: 2 lt. (10 su bardağı) süt
  • Şeker: 800 gr. (4 su bardağı) şeker
  • 200 gr. çekilmiş ceviz, fındık ya da Antep fıstığı

Hazırlanışı:

  1. Süt, şeker ile kaynatılır. Amaç şekerin sütte erimesidir.
  2. Şekerli süt, el yakmayacak ısı düzeyine inmesi için dinlendirilir.
  3. Uygun ölçülerdeki tepsiye güllaç yapraklarının parlak yüzeyleri üste gelecek şekilde bir yaprak güllaç yerleştirilir.
  4. Üzerine ılık süt gezdirilir. Bu işleme güllaç ve süt bitene kadar devam edilir.
  5. (1 gün içerisinde tüketilecekse arasına arzuya göre çekilmiş ceviz, fındık veya Antep fıstığı ilave edilebilir.)
  6. Güllaç tatlısı 2 saat dinlendirilir. Üzeri ceviz, Antep fıstığı, fındık, nar, vişne veya çilek ile süslenerek servis edilir.

NOT: İsteğe göre gül suyu veya vanilya ilave edilebilir.