EKMEK KADAYIFI TARİFLERİ
Malzemeler:

  • 450 gr. Kral Ekmek Kadayıfı
  • 1500 gr. şeker (7,5 su bardağı)
  • 1,8 lt. su (9 su bardağı)

Hazırlanışı:

  1. Şeker kısık ateşte uygun bir tencerede (su konulmadan) karamelize edilir.
  2. Şeker sürekli karıştırılarak yanmamasına dikkat edilir.
  3. Belirtilen ölçüde su ilave edilerek karamelize şekerin kaynayan suda tamamen erimesi sağlanır.
  4. 25 dakika şerbet kaynatılır.
  5. Hazırlanan şerbetin 1/4’ü ekmek kadayıfının üzerine orta sıcaklıkta kepçe ile gezdirilerek dökülür.
  6. 15 dk. sonra kalan şerbet hafif ateşle ekmek kadayıfının üzerine dökülerek tamamen emene kadar kaynatılır.
  7. Tatlı bir saat dinlendirildikten sonra kaymak, dondurma vb. ile servis edilebilir.

Afiyet olsun…